HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) is een methode waarmee u op gestructureerde wijze de kritische punten in uw processen vastlegt.
Het opzetten van een HACCP-systeem kan op twee manieren:
Een bedrijf kan ervoor kiezen een HACCP-systeem op te zetten volgens een hygiënecode. Er zijn een groot aantal hygiënecodes, bijvoorbeeld voor de horeca, grootkeukens etc. Daarmee voldoet het bedrijf aan de wet. De risico-inventarisatie is dan al uitgevoerd en beheersmaatregelen zijn grotendeels vastgelegd. Er wordt beschreven welke parameters beheerst moeten worden. Daarnaast zijn een groot aantal hygiënemaatregelen beschreven.
Daarnaast kan een bedrijf er voor kiezen een eigen HACCP-systeem op te zetten om daarmee aan de huidige wetgeving te voldoen. De risico-inventarisatie wordt dan door het bedrijf zélf uitgevoerd en beheersmaatregelen worden vastgesteld. Indien dat volgens de regels gedaan is, voldoet men aan de wet.
Wij ondersteunen bedrijven bij het opzetten en implementeren van hygiënecodes en volledige HACCP systemen.
Uiteraard is het opzetten van HACCP ook een voorwaarde bij het certificeren volgens BRC, IFS of ISO 22000.
Indien u meer informatie wilt over HACCP, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten.