Direct bellen: 0183 629 749

 

Nieuwsbrief juli 2013

 

Methoden WFC Analytics

De onrust omtrent ESBL (Extended Spectrum Bèta-Lactamase) heeft ons doen besluiten om ook deze methode te ontwikkelen. Enkele dagen na het uitbreken van de onrust hadden we de methode in huis, zoals u van ons gewend bent. Sindsdien voeren we regelmatig analyses uit, ook voor onze collega laboratoria.

 

Uitbreiding locatie

WFC heeft sinds enkele maanden het pand van onze buurman, Kolk 25- over kunnen nemen. De verbouwing is in volle gang. Zeker WFC Analytics heeft meer ruimte nodig om zich verder te kunnen blijven ontwikkelen. Ons postadres wijzigt niet: Kolk 27. Er zullen vanuit Kolk 25 naar Kolk 27 enkele doorgangen gerealiseerd worden, waardoor we Kolk 25 kunnen gebruiken.

Zodra de verbouwing - en inrichting- compleet is afgerond zullen we u uitnodigen voor een "house warming".

----------------------------------------------
Wij feliciteren Dika Dehydrated Ingredients met het behalen van het FSSC certificaat.
----------------------------------------------

 

Personele zaken

Food Safety:
Nathan Meijer is sinds enkele maanden bij ons komen werken als adviseur levensmiddelentechnologie. Dit als vervanging van Amy van der Vliet die ons bedrijf heeft verlaten.  Uiteraard wensen wij hem veel succes in zijn nieuwe functie. Hij heeft al ruime ervaring op het gebied van Food Defense, een onderwerp dat de komende jaren waarschijnlijk steeds belangrijker gaat worden. Dit is al duidelijk door de nieuwe eisen in bijvoorbeeld de IFS. Zie later in deze nieuwsbrief voor meer informatie over Food Defense.

Software: 
Marinka Grünbauer, reeds jaren bij ons werkzaam als adviseur, is zich de laatste maanden steeds meer bezig gaan houden met ons software systeem voor de levensmiddelen producent: Food Suite. Omdat steeds meer klanten Foodsuite gebruiken, is het nodig om naast Taco een adviseur te hebben die klanten met dit pakket kan helpen. Zie later in de nieuwsbrief wat Food Suite voor u kan betekenen.  

Analytics:
Renee Lokerse is na haar bevallingsverlof teruggekeerd, en richt zich nu volledig op Research werk. Sonja Kant, al geruime tijd bij ons werkzaam, is benoemd tot labhoofd. Daarnaast is Nick van Werkhooven na zijn stage bij ons als laborant aangesteld. 
Op deze manier hopen we zowel de dagelijkse laboratorium activiteiten als het plannen en uitvoeren van research activiteiten voldoende aandacht te kunnen geven. 

FoodSuite

FoodSuite is ons softwarepakket voor voorraad beheer, traceerbaarheid, recepten- en specificatiebeheer en etikettering. Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor de klein tot middelgrote ondernemer die moet voldoen aan wetgevingseisen over traceerbaarheid, etikettering en dergelijke. 

In dit pakket worden alle recepturen beheerd, net als gebruikte grondstoffen met bijbehorende specificaties. U kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld voedingswaarden door gebruik te maken van de standaard NEVO waarden die in het pakket aanwezig zijn. Het pakket rekent alle gegevens door, en maakt zo voor u een ingredienten- en allergenen declatie die voldoet aan etiketteringseisen.

Daarnaast kunt u de voorraden van grondstoffen beheren, die via de recepturen verbruikt worden. Hierdoor is traceerbaarheid een simpele handeling geworden, die met een druk op de knop gerealiseerd is.

Bent u geïnteresseerd in het pakket, dan kunt u via onze website een proefversie installeren, en eens kijken hoe gebruikersvriendelijk het pakket is. Indien u hierbij hulp nodig heeft kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Marinka of Taco.

Food Defense

fooddefenseDe beveiliging van voedingsmiddelen tegen opzettelijke verontreiniging, door bijvoorbeeld ontevreden personeel of zelfs ideologisch gemotiveerde groepen, is steeds meer een “hot topic”. Een dergelijke verontreiniging kan uw bedrijf veel geld of misschien zelfs levens kosten en goede preventie is dan ook van groot belang. De belangrijke normen als IFS, BRC en FSSC 22,000 besteden hier steeds meer aandacht aan. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf voldoende beschermd is? 

Een eis vanuit bv IFS is dat er een risico-analyse komt om na te gaan hoe vatbaar uw bedrijf is voor een terroritsche aanval. Hierin moeten factoren worden meegenomen als merkbekendheid, afzetkanalen, tevredenheid personeel en dergelijke. Dit is veel werk, vergelijkbaar met de invoering van HACCP, wat door de bedrijven opgezet moet worden. 

WFC heeft een snelle, goed implementeerbare methode ontwikkeld, waardoor alle verplichte factoren worden meegewogen. Hieruit volgt welke maatregelen u zou moeten nemen om terrorisme tegen te gaan. Uiteraard zal deze methode bij onze bestaande klanten geïmplementeerd gaan worden, waardoor de methode nog verder geoptimaliseerd zal worden, en naar de toekomst toe, steeds zal voldoen aan eisen vanuit klanten en certifcerdende instellingen. En, last but not least, zal het u ook een handvat geven hoever u het beste kan gaan om uw bedrijf te beveiligen.

Indien u geïnteresseerd bent in één van de onderwerpen die in deze nieuwsbrief behandeld zijn kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij werken samen met een uitstekende adviseur op het gebied van het verkrijgen van subsidies. Om deze reden hebben wij zelfs in deze financieel moeilijke tijden vertrouwen in onze nieuwe aanvragen.

Wanneer u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met als onderwerp: afmelding nieuwsbrief.

 

 

©1999 - 2020 WFC BV Alles op deze website is met de grootste zorg samengesteld, mochten er zaken op staan die onjuist zijn of van copyright van derden zijn voorzien, laat het ons alstublieft weten
Deze website maakt gebruik van Cookies. Dit zijn uitsluitend cookies om de website te kunnen laten werken. Als u verder gaat op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.