Direct bellen: 0183 629 749

HACCP

Hazard Analysis Critical Control Points is een methode waarmee u op gestructureerde wijze de kritische punten in uw processen vastlegt.

Het opzetten van een HACCP-systeem kan in drie vormen plaatsvinden:

Een bedrijf kan ervoor kiezen een HACCP-systeem op te zetten volgens een hygiënecode. Er zijn een groot aantal hygiënecodes, bijvoorbeeld voor de Horeca, Grootkeukens etc. Ook daarmee voldoet men aan de wet. Het gaat hier echter voornamelijk over hygiënemaatregelen.

Een bedrijf kan er ook voor kiezen een bedrijfseigen HACCP-systeem op te zetten om daarmee aan de huidige wetgeving te voldoen. 

Er kan ook gekozen worden voor het opzetten van een HACCP-systeem volgens  de toetsingscriteria van het Centraal College van Deskundigen HACCP. Hiermee wordt aan de wet voldaan en het systeem is certificeerbaar. 

Wij ondersteunen bedrijven bij het opzetten en implementeren van deze drie soorten HACCP systemen. 

 

Uiteraard is het opzetten van HACCP ook een voorwaarde bij het certificeren volgens BRC, IFS of ISO 22000. Voor meer informatie over deze normen verwijzen we naar elders op deze site.

 

©1999 - 2017 WFC BV Alles op deze website is met de grootste zorg samengesteld, mochten er zaken op staan die onjuist zijn of van copyright van derden zijn voorzien, laat het ons alstublief weten