Direct bellen: 0183 629 749

HACCP

Hazard Analysis Critical Control Points is een methode waarmee u op gestructureerde wijze de kritische punten in uw processen vastlegt.

Het opzetten van een HACCP-systeem kan op twee manieren:

Een bedrijf kan ervoor kiezen een HACCP-systeem op te zetten volgens een hygiënecode. Er zijn een groot aantal hygiënecodes, bijvoorbeeld voor de Horeca, Grootkeukens etc. Daarmee voldoet het bedrijf aan de wet. De risico-inventarisatie is dan al uitgevoerd en beheersmaatregelen zijn grotendeels vastgelegd. Er wordt beschreven welke parameters beheerst moeten worden. Daarnaast zijn een groot aantal hygiënemaatregelen beschreven.

Daarnaast kan een bedrijf er voor kiezen een eigen HACCP-systeem op te zetten om daarmee aan de huidige wetgeving te voldoen. De risico-inventarisatie wordt dan door het bedrijf zélf uitgevoerd en beheersmaatregelen worden vastgesteld. Indien dat volgens de regels gedaan is, voldoet men aan de wet.

Wij ondersteunen bedrijven bij het opzetten en implementeren van hygienecodes en volledige HACCP systemen. 

 

Uiteraard is het opzetten van HACCP ook een voorwaarde bij het certificeren volgens BRC, IFS of ISO 22000. Voor meer informatie over deze normen verwijzen we naar elders op deze site.

 

©1999 - 2020 WFC BV Alles op deze website is met de grootste zorg samengesteld, mochten er zaken op staan die onjuist zijn of van copyright van derden zijn voorzien, laat het ons alstublieft weten

Deze website maakt gebruik van Cookies. Dit zijn uitsluitend cookies om de website te kunnen laten werken. Als u verder gaat op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.