Houdbaarheidstesten

Tijdens een houdbaarheidsonderzoek bewaren we een product op de gewenste temperatuur en wordt deze op verschillende tijdstippen microbiologisch onderzocht. Aan de hand van de resultaten kunnen we samen met u de houdbaarheidstermijn van het product bij een bepaalde temperatuur bepalen.

Conservering

De houdbaarheid van levensmiddelen wordt vaak bepaald door de aanwezigheid en groei van micro-organismen. Het verlengen van de houdbaarheid van een product heeft vele voordelen.

In een groot aantal gevallen is het mogelijk om groei van micro-organismen te remmen. Hiervoor worden conserveringstechnieken en conserveermiddelen toegepast. Wij kunnen u helpen bij het vinden van een optimale mix van middelen en technieken om de houdbaarheid van uw producten te verlengen.

Voorspellende microbiologie

Op basis van zelf gemeten data, literatuur en een portie praktijkkennis, is het mogelijk om voor vrijwel alle producten een model te maken om de houdbaarheid te voorspellen. Wanneer u meer informatie wenst over het gebruik van modellen in uw praktijksituatie neem dan contact op met ons.