Direct bellen: 0183 629 749

Microbiologie

Informatie over de microbiologie

Er is geen standaard methode om de ESBL bacterie aan te tonen in levensmiddelen. Hieronder wordt een methode beschreven die WFC Analytics toepast om de ESBL bacterien aan te tonen.

De ESBL bacterien worden aangetoond in 25 gram product, het resultaat wordt gerapporteerd als aangetoond of niet aangetoond in 25 gram.

Vanwege de lage aantallen ESBL bacterien wordt een voorophoping in een specifiek medium uitgevoerd waarin antibiotica aanwezig zijn. De voorophoping wordt op een specifieke agar ingezet die de ESBL bacterien kan detecteren. Dit wordt een chromogeen agar genoemd. 

Zowel het voorophopingsmedium als het chromogeen medium bevatten antibiotica waardoor de groei van de meeste bacteriĆ«n wordt geremd, echter,  de ESBL bacterie kan uitgroeien. Als er verdacht positieve kolonies worden aangetroffen, moet een bevestiging worden uitgevoerd.
 
De analyse duurt 3 dagen zonder bevestiging en ongeveer 5 dagen met bevestiging.
Er kunnen diverse inspecties op locatie uitgevoerd worden. U kunt hierbij denken aan fabrieksmonitoring, regulier hygieneonderzoek en het opsporen van besmettingsbronnen in uw productielocatie.
Lees meer...
©1999 - 2024 Eurofins WFC Analytics BV Alles op deze website is met de grootste zorg samengesteld, mochten er zaken op staan die onjuist zijn of van copyright van derden zijn voorzien, laat het ons alstublieft weten

Deze website maakt gebruik van Cookies. Dit zijn uitsluitend cookies om de website te kunnen laten werken. Als u verder gaat op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.