Direct bellen: 0183 629 749

WFC nieuwsbrief

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsbrieven die wij hebben uitgegeven.

Indien u onze nieuwsbrief wilt ontvangen of u zich af wilt melden kunt u dat hier aangeven.

 

Nieuwbrief september 2010


WFC Analytics Zaanstad
dsc07441

WFC Analytics breidt zich uit: in Zaanstad zal in de samenwerking met het House of Foods een chemisch laboratorium starten. We verwachten hier eind dit jaar analyses te kunnen uitvoeren. Zie voor verdere informatie:

 
http://www.houseoffood.nl/


WFC Analytics goes RVA .

We hebben de eerste audit van de RVA met redelijk goed gevolg afgelegd. Enkele punten verdienen toch nog wat extra aandacht en omschrijving in het systeem. We verwachten het certificaat eind dit jaar in ons bezit te hebben. 

   
Research projecten laboratorium 

Challengetesten, met name voor Listeria monocytogenes worden regelmatig uitgevoerd. Voor producten waarin Listeria mogelijk kan uitgroeien tijdens de houdbaarheidstermijn zijn deze testen wettelijk verplicht.

Het gesubsidieerde FND project, waarin we samen met een aantal klanten de houdbaarheid van hun producten proberen te verlengen is bijna afgerond. In de volgende EVMI wordt een artikel geplaatst over de resultaten.

Daarnaast hebben we voor een aantal klanten onderzoek gedaan in geval van problemen in productie. Ons kleine laboratorium is zeer geschikt voor dit soort kleinschalig onderzoek, zeker omdat onze R&D functionaris en onze adviseurs van Food Safety het onderzoek direct kunnen volgen en bijsturen naar de wensen van onze klanten.

Indien uw bedrijf ook geïnteresseerd is in een researchproject in samenwerking met ons, kunt u uiteraard contact opnemen.


Indien u geïnteresseerd bent in één van de onderwerpen die in deze nieuwsbrief behandeld zijn kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij werken samen met een uitstekende adviseur op het gebied van het verkrijgen van subsidies. Om deze reden hebben wij zelfs in deze financieel moeilijke tijden vertrouwen in onze nieuwe aanvragen.

Gefeliciteerd !


Wij feliciteren Jimmy Products in Oud-Beijerland met het behalen van hun eerste IFS certificaat, JOPRO BV in Sliedrecht met hun eerste BRC certificaat (versie 5) en Vers Centrum Almere met hun eerste HACCP certificaat.



Personeelszaken

Per 1 september 2010 is Merlin van Strien bij ons begonnen als stagiair op het laboratorium. Hij volgt de Middenkader opleiding laboratoriumtechniek aan het ROC midden Nederland, richting microbiologie, en zal gedurende 9 maanden 3 dagen in de week bij ons werkzaam zijn. We hopen hem een leuke en leerzame periode te kunnen geven.

Daarnaast zal ook Roxanne van Willigen, die al eerder bij ons stage liep, nogmaals haar stageperiode tot eind januari bij ons doorbrengen. ZIj is inmiddels een gewaardeerd lid van ons team, dus we zijn hier erg blij mee. 

Ingrid Duizer is inmiddels bevallen van haar dochter Lindsey, haar derde kind, en heeft besloten om te stoppen met analytisch werk voor WFC Analytics.

Lisette Fraters, onze adviseur voor met name de regio Rotterdam is helaas ziek thuis. Ze heeft last van chronische vermoeidheid, en zal nog enige tijd afwezig blijven. We wensen haar veel sterkte toe, en hopen natuurlijk dat ze gauw weer in staat zal zijn haar werkzaamheden te hervatten.

Marinka Grünbauer is bevallen van haar dochter Esrah, en is inmiddels weer begonnen met werken als adviseur. Ze heeft besloten om 2 dagen per week minder te gaan werken. 

Omdat ook Taco en Claudia Wijtzes in de komende periode bezig zullen zijn met het nieuwe laboratorium in Zaanstad, hebben we de klanten per regio ingedeeld, om minder reistijd te krijgen. Voor een aantal klanten betekent dit dat ze een andere adviseur van Food Safety zullen krijgen. Deze klaten hebben hier inmiddels bericht over gehad.

Met al deze personeelsbeslommeringen zal het u niet verbazen dat we met spoed op zoek zijn naar een nieuwe adviseur voor Food Safety. Indien u geïnteresseerd bent, of iemand weet die geïnteresseerd is, nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen.

Southhampton Sixkleurstoffen

Per juli 2010 moet indien er indien één of meer van de volgende additieven

E110 Zonnegeel
E104 Chinolinegeel
E122 Carmoisine
E129 Allurarood
E102 Tartrazine
E124 Ponceau

aanwezig is in het product op het etiket komen te staan:

"Kan de activiteit of oplettenheid van kinderen nadelig beïnvloeden"

 

 

 

 

 


Nieuwbrief december 2010



kerst1

WFC wenst u allen prettige feestdagen en een heel goed 2011.

WFC Analytics Zaanstad

 

WFC Analytics breidt zich uit: in Zaanstad is de samenwerking met het House of Foods een chemisch laboratorium gestart. We verwachten hier eind dit jaar analyses te kunnen uitvoeren. 

In eerste instantie zal personeel vanuit Arkel zich bezig houden met het valideren van de methoden en het uitvoeren van de eerste analyses. Uiteraard is de verwachting dat er snel uitbreiding in personeel nodig zal zijn. 

 dsc07441
http://www.houseoffood.nl/


WFC Analytics goes RVA .


We zijn trots te kunnen melden dat we inmiddels zijn voorgedragen door de RVA om het ISO 17025 certificaat te krijgen voor onze vestiging in Arkel. Helaas duurt het nog even voordat het certificaat verwacht wordt. In week 51 zal onze voordracht besproken worden bij de RVA, waarna we hopelijk in januari ons certificaat zullen krijgen.

   
Research projecten laboratorium 

Het gesubsidieerde FND project, waarin we samen met een aantal klanten de houdbaarheid van hun producten proberen te verlengen is afgerond. In de EVMI van september is aandacht geschonken aan de resultaten van dit onderzoek. 

Challengetesten, met name voor Listeria monocytogenes  worden regelmatig uitgevoerd. Voor producten waarin Listeria mogelijk kan uitgroeien tijdens de houdbaarheidstermijn zijn deze testen wettelijk verplicht. In de EVMI van oktober is aandacht geschonken aan dit soort onderzoek.

Daarnaast hebben we voor een aantal klanten onderzoek gedaan in geval van problemen in productie. Ons kleine laboratorium is zeer geschikt voor dit soort kleinschalig onderzoek, zeker omdat onze R&D functionaris en onze adviseurs van Food Safety het onderzoek direct kunnen volgen en bijsturen naar de wensen van onze klanten.


Indien uw bedrijf ook geïnteresseerd is in een researchproject in samenwerking met ons, kunt u uiteraard contact opnemen.

Gefeliciteerd !


Wij feliciteren Plastirol BV in Sliedrecht met het behalen van hun eerste BRC-IoP certificaat. BRC-IoP is de BRC variant voor de producent van verpakkingen voor levensmiddelen.


 
Specificatiebeheer

Iedere levensmiddelenfabrikant ontkomt er niet aan: etikettering en labeling issues. Voor een producent van een enkelvoudig product is het niet zo lastig, maar voor meer complexe producten is het een crime om de specificatie met ingredientendeclaratie up to date te houden. Immers, bij iedere wijziging van een grondstof moeten alle ingredientendeclaraties van producten waar deze grondstof in verwerkt is weer doorgerekend en aangepast worden.

Uiteraard zijn er in de markt software tools aanwezig die de fabrikant hierbij kunnen helpen, maar deze zijn vaak zeer kostbaar. Om onze klanten te ondersteunen bij de tijdrovende klus van specificatiebeheer heeft Taco Wijtzes van WFC daarom een eenvoudige tool ontwikkeld waarin specificatiebeheer kan plaatsvinden. Nadat alle gegevens van grondstoffen ingevoerd zijn, kunnen verschillende recepturen eenvoudig ingevoerd worden, waarna automatisch de ingredientendeclaratie berekend wordt. Een specificatie van het eindproduct kan daarna aangevuld worden met bereidingswijzen, foto's en dergelijke, zodat een complete eindproductspecificatie uit het systeem geprint kan worden. Bij een wijziging in een grondstof geeft het systeem aan welke specificaties opnieuw goedgekeurd moeten worden.

De software is reeds bij een aantal klanten succesvol in gebruik. Uiteraard worden aanvullende wensen in overleg met de klant uitgevoerd, en kunt u een afspraak maken over het al dan niet ontvangen van updates.
Heeft u interesse in deze toepassing van WFC-Software, neem dan contact met ons op of kijk op onze website 


Personeelszaken

Lisette Fraters, onze adviseur voor met name de regio Rotterdam is helaas nog ziek thuis. Ze heeft last van chronische vermoeidheid en zal nog enige tijd afwezig blijven. We wensen haar veel sterkte en hopen natuurlijk dat ze gauw weer in staat zal zijn haar werkzaamheden te hervatten.

Sinds enkele maanden is Amy van der Vliet bij ons begonnen als adviseur voor WFC Food Safety. Na haar levensmiddelentechnologie opleiding aan de Universiteit Wageningen heeft zij jarenlang bij Quest Givaudan gewerkt en was daar onder andere betrokken bij het bepalen van grondstofeisen. Vorig jaar heeft zij besloten een carriere omslag te maken, en daartoe het Lead Assessor diploma gehaald bij Lloyds. Deze ervaring is uiteraard zeer nuttig bij Food Safety waar regelmatig audits bij klanten gedaan worden. Wij verwelkomen haar in ons team en hopen uiteraard dat zij tot ieders tevredenheid bij ons een goede tijd zal hebben.

 

Indien u geïnteresseerd bent in één van de onderwerpen die in deze nieuwsbrief behandeld zijn kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij werken samen met een uitstekende adviseur op het gebied van het verkrijgen van subsidies. Om deze reden hebben wij zelfs in deze financieel moeilijke tijden vertrouwen in onze nieuwe aanvragen.

kerst 2

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp: afmelding nieuwsbrief.

 

 

©1999 - 2025 Eurofins WFC Analytics BV Alles op deze website is met de grootste zorg samengesteld, mochten er zaken op staan die onjuist zijn of van copyright van derden zijn voorzien, laat het ons alstublieft weten

Deze website maakt gebruik van Cookies. Dit zijn uitsluitend cookies om de website te kunnen laten werken. Als u verder gaat op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.